söndag 3 mars 2013

En snygg hjälm är huvudsaken

Tänk om det vore så lätt. Hur många gånger har man inte suttit vid datorn och surfat runt på olika tillbehörsaffärer och försökt att hitta ny hjälm. Någonstans har man skapat sig en bild av vad man vill ha. Sedan ger man sig ut på jakt för att försöka hitta det man tänkt sig. Så plötsligt hittar man något man tycker verkar bra och tänker att en sådan skulle man ha.

Om man nu har hittat det man vill ha är det väl bara att klicka på köp så kommer den ju hem med posten? Det kan man ju göra om man vill chansa lite och leva lite "wild and crazy". Det finns ju förvisso returrätt och återköp ifall man gitter att hålla på med sådant men att köpa en hjälm på postorder tycker jag är en dum idé.


Det bästa är att åka till en MC-butik och prova. När man väl är på plats i butiken inser man att det sällan är den hjälm man har tänkt sig som är den som passar. Då är det dags att ställa sig frågan vad är viktigast, säkerhet eller utseende? För mig är svaret självklart. Säkerhet går före utseende. Det är ju trots allt mitt eget huvud det handlar om.

Hur vet man då vilken hjälm som passar? Det känner man. Hjälmen skall sitta bekvämt fast att den är trång. Skakar du på huvudet så skall hjälmen sitta still även med öppet hakband. Tänk på att alla hjälmar töjer sig något. När den är ny skall den nästan kännas lite för tight.

Vilken typ av hjälm skall man välja? Det står dig givetvis fritt att välja ifall du vill ha en jethjälm, integral eller öppningsbar. Det viktigaste är att den sitter bra på din skalle och i alla fall lite motsvarar de förväntningarna du själv hade. Vad du sedan slutligen väljer är ju faktiskt upp till dig. Det är ju trots allt dig och din skalle det handlar om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar