torsdag 7 mars 2013

Två småsaker som gör stor skillnad

När säsongen väl är igång är det snart säkert dags för en lite längre tur. Hojen packas med det vi tycker att vi behöver ha med oss. Regnstället packas med. Man kollar över hojen att allt är som det ska. Drar på sig hojkläderna och kör till macken och tankar. Rullar ut från tankstället på väg mot målet. Efter några mil börjar du bli trött i gashanden och det gör kanske lite ont i handleden. Efter ytterligare några mil känner du hur det börjar värka i höger underarm, den kanske till och med domnar bort en smula. Känner du igen symtomen? Gör du det så vill du säkert slippa att uppleva dem. Det finns en enkel lösning och den kostar bara en 50lapp. Lösningen heter gashjälp och är en liten plastmanick du monterar på gashandtaget. Med gashjälpen kan du gasa med handleden istället för att hålla om gashandtaget. Det blir mycket mer vilsamt och du kan slappna av på ett helt annat sätt. En i mitt tycke väl investerad 50lapp.
Gashjälp

När du sedan kommit halvvägs så mulnar det på och så plötsligt kommer ösregnet. Du stannar och tar på dig regnstället. Har du inte handskar med gortex membran är ett bra och billigt knep att sätta på sig kirurghandskar under skinhandskarna dom är både vind och vattentäta, då slipper du bli blöt och du slipper att frysa. Jag skrev tidigare inlägg att man skulle vaxa visiret för att bli av med regndropparna. Skulle dom inte rinna av finns en enkel och billig lösning även på detta problem. Lösningen finns att köpa för 20 spänn och heter visirtorkare. Visirtorkaren fungerar som ett torkarblad som du monterar du på pekfingret. Nu är det bara att dra "torkarbladet över visiret så har du full sikt igen
Visirtorkare
Inför nästa långtur investera 70kr och få en bättre och behagligare resa. Även små saker kan göra stor skillnad. Till slut det viktigaste. "Don't ride faster then your guardian angel can fly"


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar