fredag 12 april 2013

Klota inte på premiärturen

En del har redan varit ute ett par rundor men många har ännu inte tagit premiärturen. Igår skrev jag att man skulle akta sig för bilister som vore dom älgar. Det är inte nog med denna farsot det finns andra faror som lurar på vägen. Tjälen har gjort sitt åt asfalt och oljegrus med bulor och potthål som följd. Vägen som var slät och fin i höstas kan vara bucklig och full med hål nu. På premiärturen kan du inte veta hur vägen ser ut bakom nästa krök.

Att mitt i en kurva dunka framhjulet i ett stort hål kan få oönskade konsekvenser. Du kommer också att möta en hel del rullgrus särskilt i kurvor, vid utfarter och korsningar. Ta det extra försiktigt, det är inte lätt att reda ut ett "framhjulssläpp".

Tänk också på att dina däck antagligen inte är anpassade för att köra i låga temperaturer dom är gjorda för sommarväglag. När det är kallt blir däcken inte tillräckligt varma vilket gör att du får sämre väggrepp. Gasa inte så hårt i kurvorna ha bromsberedskap och stora marginaler då detta behövs. Du är antagligen lite ringrostig, har man inte åkt på några månader så tappar man i körteknik. Ta det försiktigt i början så är du snart tillbaka i gammal god form. En sak till. Glöm inte bort att njuta av åkturen. Att köra hoj är roligt.

Tillhör du dom som gillar min blogg?
Gå i så fall in och gilla min facebooksida
så får du uppdateringarna rakt in i ditt
nyhetsflöde. Klicka på länken nedan.

I Huvudet på Hojåkaren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar