måndag 22 april 2013

Nu är det mycket på gång

I går blev första ordentliga hojturen för säsongen. Lite blåsigt förvisso men termometern visade mer än 10+ så det var helt ok åkväde,r även om det var lite svalt i fartvinden. Vi kom iväg framåt lunchtid. Vi hade inget egentligt mål utan tanken var bara att åka lite fina småvägar. Vi tog oss på snirkliga vägar till Svedala och sedan vidare förbi Börringe. Vid Flygmuseet svängde vi av mot Häckeberga.

Normalt sett är sträckan härifrån och fram till Häckeberga slott antagligen en av Sveriges trevligaste MC vägar. Kurvig och kuperad samtidigt som landskapet skiftar mellan öppna fält och bokskog. Tyvärr hade vintern gått hårt åt oljegruset med sprickor och potthål som följd. Det var många motorcyklar ute på vägarna idag och glädjande nog tog alla det förvånansvärt lugnt. Det är gott att veta att Sveriges motorcyklister är ansvarsfulla trafikanter som har vett att ta det försiktigt efter vintervilan då vägarna ännu inte är avsopade och lagade. Vid Häckeberga slott stannade vi till och det var där jag såg det. Ett vårtecken lika säkert som motorcyklister. I en sluttning åt sydväst hade dom börjat att slå ut. Vitsipporna.

Om ett tag kommer marken i bokskogarna att vara klädda i vitt. Detta var den lilla första sippan som tittade fram och berättade att hojsäsongen är på gång. Det blev ett fikastop också. Vi stannade till vid Torups slott där vig inmundigade vars en kopp kaffe och skumraket.
Efter kaffet bar det av mot Malmö och Limhamn. Väl hemma igen stannade trippmätaren på 11 mil. En helt OK sträcka för en "liten" söndagstur. Det kommer fler helger, varmare väder och längre turer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar