tisdag 21 maj 2013

Inga rengöringsmedel kan ersätta vatten.

Du som följer min blogg kanske kommer ihåg att jag vid några tillfällen skrivit om  tvätt, puts och polering. Idag kommer en lite påminnelse eller uppfräschning i ämnet. Var du nu grundlig i våras med att rengöra och polera hojen så är det inte så svårt att hålla den i hyggligt skick hela säsongen och detta utan allt för mycket slit med hinkar och putsdukar.



Vaxade du noga både på lack och krom fastnar inte smutsen så  lätt. Det behövs sällan några kraftigare doningar när du tvättar hojen. Lite bilshampo duger gott. Börja med att spola av hojen så att du får av all lös smuts. Sedan går du över framgaffel  lamphus och backspeglar med en ”flugsvamp” för att få bort alla insekterna som din hoj fångat in. Sedan är det mjuk svamp hink med varmt vatten och bilshampo som gäller. Var frikostig med vatten och lödder. Börja nerifrån och upp så slipper du få fula ”rinn” eller fläckar i lacken. Kom ihåg att en tappad svamp är en förbrukad svamp.

När du sedan tvålat in hojen är det bara att skölja med vattenslangen.  Använd rikligt med vatten så blir hojen ordentligt ren.Sedan torkar du hojen torr  med ett sämskskinn  eller en microfiberduk.

Voalá hojen är klar och det tog ingen längre stund. Nu är det bara att stalla in och vänta på nästa tur.
Kör snyggt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar