söndag 19 maj 2013

Nu har dom kommit ut igen



Det slår aldrig fel. Med varmt väder följer också dåligt omdöme hos många motorcyklister. Det är då man ser dom komma åkande. Ofta ganska välklädda sett ur hojåkarperspektiv men med ett undantag. När man ser dem lyfta handen för att hälsa så avslöjas det att dom antagligen har otur när dom tänker. Det som saknas är handskar. 



Viss jag vet att var och en har friheten att välja med undantag för hjälm, det man vill ha på sig när man kör hoj. Personligen så skulle jag aldrig köra utan handskar. För mig är hjälm nr1 och handskar  nr2. Sedan kommer ryggskydd mckläder och stövlar. Skulle man stå på öronen så är sannolikheten stor att man tar emot sig med händerna om man inte råkar vara roadracingstjärna som är van att åka om kull. Man behöver inte vara nobelpristagare för att förstå att ett par händer som är avslipade intill ben och senor kräver lång rehabilitering.  
Ganska lindriga skador efter en marksyning

Skulle denna skräckupplevelse bli sann gäller det dessutom att ha läst det finstilta i sin MC försäkring. I villkoren står oftast att Kläder anpassade för MC åkning skall användas. Detta innefattar med största sannolikhet även handskar. Skulle du köra om kull och förstöra dina händer, så är det inte säkert att försäkringsbolaget är intresserade av att betala ut några pengar för sveda värk och rehabilitering. 
Såhär ser det ut när det börjar att läka

Tänk på det nästa gång du sätter dig på hojen. Behåll handskarna på i sommar. Det finns tunnare handskar i MC butiken ifall man tycker att ens vanliga hojvantar är för varma.
Kör inte fortare än din skyddsängel kan flyga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar