fredag 14 juni 2013

Kärt barn har många namn.

Ibland när man tittar på V-twin hojbyggen så står det Harley Davidson på tanken trots att  inte en enda del på maskinen kommit från någon av Harleys fabriker. Ändå väljer ägaren att klistra på Harley dekaler på tanken. I och för sig säger nog detta mer om Harley som varumärke än om byggaren.
Exile tillverkar denna Night Train clone
Gillar man stuket så byggs Exile hojar i Sverige
Av Lars Gedda i Hylte

I mitt tycke borde den heta HPD eller Johnny Cash Special. HPD är väl ganska självklart det är förkortning av "hopplockade delar", På andra sidan Atlanten heter en sådan hoj vanligtvis "Johnny Cash Special" Uttrycket har sitt ursprung i en Johnny Cash låt som heter One Piece At The Time. Den handlar om en kille som får jobb på Cadillac fabriken och börjar att sno med sig delar hem i lunchboxen. Detta sker under många år så när han väl har fått ihop delar till en hel Cadillac så består den av delar från många olika årsmodeller.
The Johnny Cash Special

Du kan lyssna på låten och läsa texten på denna youtubelänk
Nu vet du vad en HPD eller en Johnny Cash Special är för något. På nästa youtube länk kan du se ett Svensk bygge med Triumphmotor som är ihopskruvat av garagerester, hittade och fådda delar. Hojen fick namnet Johnny Cash Special och har vunnit flera utmärkelser på utställningar och träffar. Ett i mitt tycke tufft bygge.
Ha en fantastiskt fredag. Skall du ut och köra i helgen så ta det försiktigt och komihåg gummisidan skall vara neråt. Själv ska jag ut och prova att köra Segway, det är ju också en slags tvåhjuling. Skall bli spännande att testa.

Ha De

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar