onsdag 19 juni 2013

Nordens Största spontanträff

Idag när jag kom hem från jobbet drog vi på oss skinnkläderna och rullade ut hojarna. Vi tog oss på småvägar genom Lomma och Bjäred ut till Löddeköpinge och sedan vidare till Hög och "Vikingatider" på ett fält eller rättare sagt fyra fält är det motorträff varje tisdag från maj till september.
Idag var det många hojar på plats

Detta sägs vara nordens största spontanträff för hobby och entusiastfordon. Varje tisdag samlas här bilar motorcyklar flygplan traktorer lastbilar mm. Idag var vädret vackert och besökarna fler än vanligt. MC parkeringen kändes oändlig. För det mesta träffar man på några människor man känner. Idag gjorde vi det också fast inte så många som vi brukar. Den första vi sprang på var Håkan och hans Trabant.

En helt klart udda bil på fältet för europeiska bilar. Där fick Håkans ljusblå Trabi samsas med Jaguarer, Lotusar, Mg, Volvo, Saab mm. Håkan var för dagen klädd i grått och med en Prinz Heinrich mütse på huvudet. Sedan sparng vi på Kirre och Pampen som tagit sig ner från Kristianstad.
Kirre i sommardräkt, Bilden lånad av Pampen från facebook

Alltid lika kul att träffa på Kirre. En god och glad sann HD entusiast. Behållningen med tisdagsträffarna är att man ofta kan hitta lite udda fordon.
Snygg HD Storsida med lagom patina

Det mesta från spännande ovanliga veteranfordon till udda och ovanliga byggen. När jag kollar runt bland motorcyklarna blir jag alltid lika glad när jag ser byggen som är gjorde på något annat än Harley.
Lite Frisco style byggd på japanstånka och med peanuttank och fin flakelack

En gammal Kawa har fått bli Ratracer med  Fransk  lyktinsats fina gamla Firestone däck

När vi tittat oss trötta i ögonen rullade vi hem på småvägar över Stångby, Lund, Staffanstorp,

Djurslöv och lilla Mölleberga och vidare hem till Limhamn. Det blev en fin runda på små smala kurviga vägar. Solen sken och det var en sån där nästan magisk kväll för MC åkning,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar