tisdag 18 juni 2013

Polaris fortsätter att smyga med nya Indian hojen

Det är fortfarande mycket hemlighetsmakeri kring 2014 års modell av Indian Cheif. Under en längre tid har man kunnat se nya motorn på Indians hemsida. Det är en helt nykonstruerad maskin på 111 kubiktum som hamnar i 2014 års modell.

Designmässigt liknar den sidventilaren från 40 talet fast tekniken är helt modern. Det blir givet vis ingen billig motorcykel men priset har ändå justerats ner till en i alla fall något sånär överkomlig nivå. Riktpriset på en Cheif av 2014 års modell kommer ligga från 248 000kr och uppåt beroende på utrustning.

Sedan polaris tog över känns det som om det äntligen finns en framtid för det anrika märket. Lite extra kul för oss Svenskar eftersom en av grundarna av Indian fabriken var Carl-Oskar Hedström från Lönneberga i Småland.

2014 års modell kommer att avtäckas och introduceras för allmänheten på Sturgis Motorcycle Rally nr 73 I South Dakota i augusti. Tills dess får vi hålla tillgodo med Indians egna "smygreklamfilm". Känns som om det nog är dags att köpa lite tisslotter eller spela på V75. Reklamfilmen
Nu gäller det bara att hålla tummarna så att den där lotterivinsten rullar in så att man kan beställa en. Ha en underbar tisdag. Idag tänker jag åka på Tisdagsträffen i Lödde. Det får dock bli på Road Kingen Nya Indian är ju inte introducerad och jag har ju ännu inte kunnat hämta ut den där lotterivinsten.

Kör snyggt

1 kommentar: