onsdag 31 juli 2013

Världens största endurotävling jubilerar.

Gotland Grand National är med sina mer än 2000 deltagare väldens största endurotävlig. I år firar GGN som den brukar förkortas 30.

Gotland Grand National utgör tilsammans med Stångebroslaget och Ränneslättsloppet enduroklassikern. GGN är den största och mest populära tävlingen.

Den körs årligen på alla helgons dag på Tofta skjutfält utanför Visby. Från början kördes tävlingen under mycket svåra förhållanden men man har med åren förenklat banan för att kuna ta emot fler deltagare och för att fler skall lyckas att fullfölja loppet. Årets upplaga som är nummer 30 kommer att gå av stapeln lördagen den 2:a november.


På SVT play kan du se en film från GNN 2012

Ibland undrar jag vad det är som kan få bortåt 2500 motorcyklister att ge sig på något som detta. Att hunder tre och en halv timma på motorcykel slita sig fram i vatten och lera. Fast skall jag vara ärlig så hade det nog varit ganska kul att försöka.

Skall man lyckas som amatör tror jag först och främst att man skall vara ganska vältränad och ha en hygglig kondis. Kroppen tar mycket stryk under ett sådant här lopp. En lämplig cykel är antagligen också viktigt om man skall lyckas att ta sig runt. Det behöver nog vara en hoj som är ganska lätt men som ändå har hyggligt med pulver i motorn.

Skulle gissa att en 250 cc med gansk styv fjädring är lämpligaste fordonet för en motionsåkare. Efter att ha sett filmen blir du kanske sugen på att anmäla dig? Har du tänkt att köra? Då är det hög tid att börja träna. Inte bara hojåkning utan även kondis och styrka det kommer garanterat att behövas.

Mer information hittar du på GGN:s hemsida

Ha en fantastisk Onsdag och "keep the rubber side down"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar