torsdag 1 augusti 2013

Indian är snabbare än det mesta

Kanske har du sett filmen Citronträd och motorolja eller World's fastest Indian som den heter på orginalsspråk. En helt fantastisk film Där Antony Hopkins spelar Burt Munro en legendar när det gäller  "the Speed week" på Boneville saltflats.
Burt Munro var på många sätt ett tekniskt geni och en klurig konstruktör med många egna lösningar. Han hade genom erfarenhet skaffat sig stora kunskaper både vad gällde mekanik, teknik och aerodynamik.

Den 25:e mars 1899 såg   Burt Munro dagens ljus i Invercargill på Nya Zeland. Då hade varken Burt eller hans föräldrar någon aning om att han skulle bli en legend och fixstjärna inom motorsporten. Burt Munroe kom att sätta flera hastighetsrekord på Bonneville speedweek och minst ett står sig fortfarande. Rekordet för motorcyklar med kåpor och en cylindervolym under 1000cc innehas i skrivande stund fortfarande av Burt Munroe. 305,9 km/h är den högst uppmätta hastigheten på en Indian motorcykel


Ni som följt min blogg vet att jag vurmar lite extra för Indian motorcyklar så även idag. Har du inte sett filmen. Gör det! Antony Hopkins gestaltar Burt Munro med kärlek och värme och filmen berätta en spännande histora ett fantastiskt människoöde.

Ha en underbar torsdag. I kväll skall jag gå på Speedway det blir Griparna mot Gnistorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar