fredag 22 november 2013

En god kamrat har nått toppen

Min goda vän, kamrat och mekaniska guru Micke har nu nått översta steget på ålderstrappan. Med andra ord även pojkspolingar fyller 50. Nu har även han kommit till det stadie i livet då det börjar gå utför. Dessbättre går det alltid lättare i nedförsbacke.

Jag lärde känna Micke för mer än 30 år sedan. I början av 80-talet spelade vi i samma band. På den tiden var det musik och att spela i band som var vårt gemensamma och viktigaste intresse. Våra vägar skildes under några år då Micke bodde i England. Det var där hans MC-intresse vaknade till på allvar. När han sedan flyttade tillbaka till Sverige visade det sig att vi förutom Musiken hade Hojåkning som gemensamt intresse även om Micke betraktade mig med viss skepticism eftersom jag på den tiden körde Yamaha.

För Micke har alltid HD varit nummer ett. Under de år han hållit på att skruva dessa skammelmaskiner från Milwaukee  har han tillägnat sig de mesta fantastiska kunskaper. Det som inte Micke vet om Harley Davidson är inte värt att veta. Jag misstänker att denna man har läst reparationshandböcker som kvällslektyr de senaste 25 åren. Sin nuvarande firma LMD startade han 1997. Förutom att driva den har han drivit Custom verkstan på MC-Huset under de åren de sålde Harley Davidson.

Där blev han sedan Head-huntad av Fordonstekniska linjen på Agnesfridsgymnasiet där han arbetar som mentor och fordonslärare. Har du möjlighet att besöka hans butik och verkstad så gör gärna det. Det är alltid lika trevligt att komma dit. Är du på jakt efter gamla orginaldelar HD eller något till ditt custombygge så finns det stor chans att du hittar dem hos Micke.

Skulle han inte ha det du söker så vet han garanterat var du kan hitta det du letar efter. Har du tekniska problem med din hoj så är Micke rätt person att fråga. Ur led är tiden skrev William Shakespeare nu har det visat sig att även de som är yngre än en själv till slut fyller 50. Var inte rädd Micke allt går lättare i nedförsbacken. Lycka till med fortsättningen.

Nyfiken på LMD Cycles i Vollsjö? Surfa in på firman facebooksida för mer information. 

Redan fredag denna vecka gick fort. Nut av helgen så länge den varar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar