tisdag 3 december 2013

Idag granskar vi en byggtrend

Det är ingen skillnad på hojbyggare och andra människor. Hojbyggare är minst lika trendkänsliga som alla andra. Stilar och byggsätt kommer och går och smaken ändras med tiden.

Det som man tyckt supertufft för 20 år sedan känns idag mycket mossigt och föråldrat. Det kanske är just därför vi sällan ser några gamla byggen. När hojen känns omodern händer det nog ganska ofta att ägaren sätter vinkelslipen i ramen och ger sin ögonsten ett modernare stuk. Den enda byggstil som har stått sig genom alla byggtrender är Bobbern även om det fins trender även här.
Exile Bikes levererar allt från kit-bikes till färdiga bobbers

En byggstil som varit mycket populär i USA under några år men nu även börjat att dyka upp här är Baggern. Vad är då e Bagger? En Bagger är en customiserad touringhoj. De vanligaste objekten är Harley Davidson Road King, Road Glide och Electra Glide. 
Med nya fälgar och förlängda väskor har man förvandlat denna Road King till en Bagger

Givetvis finns det olika stilar och trender här men det gemensamma brukar vara sänkt bakfjädring förlängda hårda väskor och "utrakead" framgaffel. Ofta förser man hojen med ett stort smalt framhjul och ett högt styre. 
Omstukad Electra Glide

Precis som med alla andra customhojar så satsar man ofta på en orginell customlack för att ge hojen en personligare look. Baggers har man byggt på andra sidan Atlanten i ganska många år men nu börjar dom dyka upp även här. 
Här har vi en extremt tillstukad Road Glide. Snyggt? Inte i min smak men döm själv

Det finns flera Amerikanska hojtidningar som tar sikte på denna trend. Den största och mest lästa heter givet vis Bagger.

Dagens länk i youtubekalendern Kan du se en Amerikansk MC-Polis hantera en HD Road King som om det vore en Kawasaki 125:a. Här kan man snacka om föredömlig körteknik. 

Ha en trevlig tisdag nu är vi ytterligare en dag närmre jul. Ride On!


1 kommentar:

  1. Baggerstilen tycker jag ser bedrövlig ut. Då är bobbern fränare annars.

    SvaraRadera