söndag 1 december 2013

SMC varför då?

De frågan kan man givet vis ställa sig och jag har full förståelse för att man kan vara skeptisk till både den ena och andra intresseorganisationen. Men när det gäller SMC tycker jag att det är på ett annat vis.

Tänk efter själv. Som motorcyklist tillhör du den mest utsatta trafikantgruppen. Vi vistas i princip oskyddade tillsammans med en massa bilister. Vi far fram på vägarna i samma tempo som bilar långtradare och lastbilar. Vem värnar dina intressen och arbetar för att skapa en bättre trafikmiljö för oss hojåkare. Vem uppvaktar politiker och tjänstemän för att öka deras förståelse för vår situation. Trafikverket och transportstyrelsen? Näppeligen SMC är svaret.

Det finns ingen annan organisation i Sverige som har den heletsynen på motorcyklismen som SMC har. Det unika med SMC som organisation är att de arbetar åt båda hållen. Dels arbetar man mot politiker och tjänstemän för att skapa en bättre trafikmiljö och dels arbetar man med att utbilda landets hojåkare i körteknik och säkerhetsmedvetande. Man samarbetar med systerorganisationer runt om i Europa. Man ger även ut tidningen MC-folket. Det finns som sagt massor med fördelar och anledningar att vara med i SMC. Är du inte redan medlem surfa i alla fall in på deras hemsida och ge dem en chans. Jag är ganska säker på att du kan hitta flera saker som intresserar just dig. Dessutom kostar det bara 375 kr/år.

Sveriges MotorCyklister

Idag är det första advent. Nu är detta i och för sig en blogg och inte en adventskalender men jag tänkte ändå försöka mig på att dela med mig av ett litet youtube klipp varje dag fram till jul.
Nu öppnar vi första luckan. Vi börjar med en svensk klassiker. William Arnes motorcirkus. Klicka på länken http://www.youtube.com/watch?v=GZT8WLUG19I

Ha en trevlig första advent!


http://www.youtube.com/watch?v=GZT8WLUG19I

1 kommentar:

  1. smc gör ett bra jobb, har evenemang för ökad säkerhet, avrostning,
    åsså ente att förglömma, generösa rabatter hos företag,
    som e på ett eller annat sätt kopplade till hoj-åkat

    SvaraRadera