onsdag 21 januari 2015

Polaris skaffar ytterligare ett hojmärke till sitt stall

Snöskotertillverkaren Polaris har nu skaffat ytterligare ett hojmärke i sitt stall. Viktory är idag ett etablerat märke. En maskin där Polaris lyckats bra med både design konstruktion och marknadsföring.

För några år sedan köptes rättigheterna till det anrika märket Indian upp. Förra året hårdsatsande Polaris på just Indian och släppte två helt nya motorer En stor luftkyld maskin med formspråk från Indians gamla sidventilare från 40-talet. denna monterades i Cheif modellerna. Man nyintroducerade den gamla trotjänaren Scout som försågs med en helt ny vattenkyld V-twin. En djärv satsning som har tagits emot väl. Polaris har lyckats väl med både Victory och Indian.

Med rejält med hopp, framåtanda och förhoppningar har man nu även tagit över Brammo MC i sitt stall. Vad är då Brammo MC undrar du kanske? Brammo är ett företag som ligger långt fram när det gäller El-motorcyklar. Polaris räknar med att el-hojen kommer att bli något att räkna med. Det finns en rad omständigheter som talar för att el-hojar kommer att öka i popularitet. Motorcykeltillverkare har generellt varit mycket dåliga på miljösatsningar.

Motorcyklar drar i allmänhet ganska mycket bensin och avgasreningen är ofta dålig. Detta gör att traditionella motorcyklar i framtiden kan bli utestängda från städer där man inför miljörestriktioner . På många ställen runt om i världen, i Oslo till exempel är det tillåtet att köra elfordon i bussfilerna. På många ställen är det gratis att parkera elfordon och det finns även ställen som erbjuder gratis laddning av batteripacket. Antagligen kan vi se en framtid där elfordonen också kommer att slippa trängselskatt, få lägre vägskatt och kanske stora rabatter på försäkringspremier.

Kanske är det så att Polaris skaffat sig en framtida guldkalv i samband med köpet av Brammo. Hur det blir med den saken får framtiden utvisa. För övrigt så gillar jag designen den påminner en del om Ducati Monster eller MV Agusta Brutal som jag tycker är hojar med ett tilltalande formspråk. Vad tror du själv? Kan el-hojen bli något att räkna mer?

Nyfiken kolla in mer på Brammo:s hemsid länken hittar du här.

Vill du veta mer om Polaris klicka här!

2 kommentarer:

  1. På tiden! Fast Zero var kanske coolare. Polaris har å andra sidan andra resurser, och en miljöimage som har potential att putsats lite.

    SvaraRadera
  2. För mig som älskar ljudet av en "riktig" hoj ställer jag mig skeptisk.

    SvaraRadera