onsdag 13 februari 2013

Tisdagsträffarna i Hög

På olika platser i Sverige finns det så kallade kvällsträffar för nästan alla typer av hobbyfordon. Både för enskilda fordonstyper men även träffar där alla är välkomna. Den största och mest välbesökta är de Skånska Tisdagsträffarna på Vikingatider i Hög en lite by belägen mellan Löddeköpinge och Kävlinge. På Tisdagskvällarna under sommarhalvåret samlas här hobbyfordon av de mest skiftande slag. Hit kommer allt ifrån traktorer till Flygplan

Det påstås att Tisdagsträffarna är nordens största spontanträff. Varje tisdag samlas här i runda slängar 800 bilar och 1200 motorcyklar. utöver detta ett mindre antal flygplan, traktorer, mopeder, lastbilar och annat spännande. Det hela startade inte på nuvarande plats utan började utanför handelsboden i Dösjebro. När planen utanför handelsboden bebyggdes med villor flyttade träffen till nuvarande plats.

Hur kan det då komma sig att denna spontanträff blivit så populär och fortfarande drar lika mycket utställare och besökare. Den största orsaken stavas GRATIS. Det är ingen träffavgift. Det kostar inget för besökare att parkera och det är ingen entréavgift. Har du inte gjort ett besök på Tisdagsträffen tycker jag absolut du skall göra det ifall du kommer till Skåne. Det är väl värt ett besök. Jag skall åka hit i alla fall några gånger kommande säsong. Jag längtar redan.

Blir du sugen på att veta mer? Klicka på länken Tisdagsträffen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar