tisdag 7 maj 2013

Hojkulturen lika trendkänslig som allt annat

Inget är var det har varit allt är föränderligt. Det gäller motorcyklar och motorcyklister precis som allt annat i samhället. Visst finns det värdekonservatism här också och visst är vi många som vurmar för gamla saker men allt förändras. Det som ansågs tufft och modernt för 20 år sedan upplevs ofta idag som hjälplöst föråldrat.

Jo jag vet att det finns många som vurmar för veteranhojar och gamla chopperbyggstilar men det finns trender även här. Ena året skall veteranerna vara "överrenoverade" och se bättre ut än vad de gjorde när de lämnade fabriken. Nästa år skall dom vara i "patinerat" orginalskick.

Ställ en ny  "Frisco chopper" eller en "Bobber" bredvid en som har 40 år på nacken så ser man skillnad även om skicket skulle vara det samma. Allt förändras och hela tiden skaffar vi oss nya referensramar.

Sedan kan man ju fundera över hur gamla hojarna skall bli innan GPZ Kawor och Suzuki GS från 80 talet blir samlarobjekt.

Som sagt allt förändras även vi själva även om vi inte alltid har lust att erkänna detta. Ha en underbar tisdag och njut av vårsolen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar