fredag 17 maj 2013

Konsten att köpa hoj

Att köpa motorcykel är inte så enkelt som man kan tro. Det är inte bara att gå in i MC butiken peka och betala. Visst kan man göra så men resultatet blir inte bra. Det första man skall fundera över är vilken typ av hoj man vill ha. Skall det vara en Offroad, enduro, supermotard, touring, custom, sport eller kanske rent av en chopper. Läs hojtidningar och surfa runt på internet. När du sedan hamnar i hojbutiken så ta god tid på dig gör inga förhastade affärer då är risken stor att du kommer att ångra dig.


Alternativen är många och smaken är som sagt olika. När man väl bestämt sig för vilken typ av hoj man vill ha tycker jag inte att man skall stirra sig blind på något särskilt märke eller modell. Det är nu vi kommer till det viktigaste. Skall ni få många lyckliga mil tillsammans och du även i fortsättningen skall gilla att åka hoj, måste du sitta bra. Det går att i viss mån justera med andra sadlar, framflyttade fotpinnar och styren.mm. Det måste ändå kännas ganska bekvämt redan i orginalutförande. Gör det inte det skall du välja en annan hoj. Provsitt många olika innan du bestämmer dig.

Passa på att provköra ett par hojar av andra typer. Du kanske kommer på att du skulle ha en äventyrshoj istället för en custom eller en streetfighter istället för en touring maskin. I min värld är det inte så viktigt vad du åker utan att åker. Du skall trivas och känna dig trygg i sadeln på din motorcykel. Då kommer du också att utveckla ditt motorcykelintresse och känna glädjen i att åka. På SMC hemsida finns många bra tips när det gäller att köpa hoj Den informationen hittar du HÄR.

Ha en underbar fredag. Det ser ut att kunna bli åkväder hela helgen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar