tisdag 14 maj 2013

Svenska Hojar håller hög standard

För någon månad sedan släppte Svensk bilprovning sin statistik över besiktigade fordon 2012. Resultatet var det man förväntade sig. När det gällde godkända besiktningar låg motorcyklarna givet vis i topp. Av 113650  besiktigade hojar underkändes endast 10%.
En kopp kaffe smakar fint medan man väntar på domen.


För personbilar var siffran betydligt dystrare där underkändes 31% av de besiktigade fordonen. Sämst gick det för de tunga lastbilarna där var det hela 44% som underkändes. Funderar man sedan lite djupare på dessa 10% motorcyklar som underkänts så fungerar antagligen svenska hojar ännu bättre än vad statistiken visar. Jag gissar att den största delen av underkända motorcyklarna blivit det på grund av för högt avgasljud. Nästa stora grupp är antagligen trasiga glödlampor.
Vid besiktningen gås ett stort antal kontrollpunkter igenom för att säkerställa att just din hoj är trafiksäker.

Resterande lilla klick av hojar som underkänns består då av enstaka maskiner som har slitna bromsbelägg, glapp i styrlager, glapp i svinglager eller hjullager. Trasigt bromsljus kan säkert också vara orsak till ombesiktning. Oavsett orsak och anledning kan vi konstatera att Sveriges motorcyklar är välskötta och vid god vigör. Fortsätt att ta väl hand om era pärlor så varar dom länge.

Som jag sagt tidigare säger jag igen. Hojåkarna är Sveriges mest ansvarsfull trafikanter. Kom ihåg det!

Kör snyggt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar