måndag 12 augusti 2013

Back in the saddle again

Dagens rubrik är titeln på en gammal countrylåt med Gene Autry som målar en romatiserad bild av att sitta i sadeln och rida ut över vidderna.

Lite så kändes det idag när jag rullade ut Road Kingen ur garaget efter fyra veckors PMS (parked motorcycle syndrom) Jag larmade av och tryckte på startknappen.V-twin motorn tuffade igång lika snällt som vanligt och jag kunde köra upp ur garaget. Fruns softtail var som vanligt lite tjurig men hennes EVO snurra dunkade igång efter att startmotorn fått tugga en stund.

På med skinnkläderna och iväg till macken för att fylla på soppa. Sedan gick färden vidare mot svedala och ut på söderslätt. Vid Skivarp svängde vi av norr ut mot Skurup och sedan vidare mot Veberöd.
Brodda herrgård ligger vackert utmed vägen strax innan man kommer fram till Svaneholms slott

Vi svängde av mot Svaneholm och efter Brodda vek vi av norr ut igen mot Häckeberga.
Häckeberga ligger vid några av Skånes bästa mc-vägar. Kurvigt och kuperat precis som man vill ha det

Vi körde vidare mot Genarp och sedan väster ut mot Esarp. Från Esarp tog vi oss på småvägar ner till Staffanstorp och sedan till Sallerup innan vi så småningom tog oss igenom Malmö hem till Limhamn igen. Det blev en härlig om än lite blåsig tur. Trippmätaren stannade på 12 mil. Det kändes skönt att äntligen få några mil i sadeln igen. Idag börjar jobbet igen så hojåkning får bli en kvälls och helgsyssla. Det är fortfarande mycket kvar av säsongen så jag hoppas och räknar med att det skall bli en hel del mil till på mätaren innan denna säsongen gått till ända. Det känns alltid lite vemodigt när semestern är slut och det är dags att gå tillbaka in i den vanliga lunken. Att det blev lite hojåkning igår gör att det känns lättare att köra till jobbet idag.

Ha en bra och trevlig måndag även om du liksom jag har det tvivelaktiga nöjet att börja jobba igen efter en skön och vilsam semester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar