onsdag 21 augusti 2013

Billiga lösningar kan stå dig dyrt

Vägunderhållet är inte vad det har varit. Vägverket bolagiserades och mycket av vägunderhållet har lagts ut på entreprenad. Tanke var att minska statens utgifter.

Staten har säkerligen minskat utgifterna i och med denna omdaning. Nu börjar vi se konsekvenserna av dessa besparingar. När det handlar om att köpa tjänster gäller samma devis som om allting annat. Man får vad man betalar för. Lägre pris innebär så gott som alltid försämrad kvalitet. När det gäller det Svenska vägnätet börjar vi se resultatet av försämrat underhåll. Lågprislösningar som ger en markant försämring av trafikmiljön för oss som åker motorcykel. Vajerräcken är ett exempel. Billigare än betongavskiljare eller stålräcken men ack så mycket farligare för hojåkarna. Nästa exempel är hur man lagar tjälskott och slitage på många småvägar.

Sprutlagning har blivit allt vanligare. Här sprutar man ut tjära på vägen och sedan strör man ut sand som skall fastna av att bilarna trycker till sanden. Kombinationen tjära sand och som blir en lömsk kombination en varm sommardag.

Louise Hedblom har författat en petition för att kunna ge SMC mer stöd och argument när det gäller att uppvakta Trafikverket i denna fråga. Du kan gå in "Skrivunder.com" för att skriva under petitionen. Gör det och var med och hjälp SMC att få till förbättringar när det gäller vägunderhåll och vår trafikmiljö.

Skriv på petitionen "Mot sprutlagning av asfalt"

Ha en alldeles underbar Onsdag och skall du ut och köra hoj. Glöm inte att njuta. Gasa lugnt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar