tisdag 20 augusti 2013

Harley släpper sina nya hojar

Lagom till sitt 110 års jubileum släpper Harley sina 2014 årsmodeller. Kan inte lika revolutionerade och nydanande som Indians nya Cheif modeller.

Kanske är det så att man på Harleys utvecklingsavdelning tänker. Varför ändra ett vinnande koncept och så är det kanske. Harleyköparen förväntar sig nog att att en ny HD skall se ut ungefär som den gör. I Sportsterfamiljen är det framför allt Iron 883 som sticker ut med sitt oldschool custom stuk med flakelack gummibälgar på gaffelbenen och sidmonterad regskylt.

I Dynafamiljen har Fat Bob blivit uppdaterad med ny bakskärm stor som ett badkar. Inget som faller mig i smaken men det finns säkert dom som gillar den okonventionella skärmen med det integrerade bakljuset.

I Softailfamiljen är det Breakout som sticker ut mest. Den har många likheter med Rocker C som aldrig blev den storsäljare som Harley hade hoppats på. Många av de som köpte Rocker C köpte ombyggnadssatser så att den fick en konventionell bakskärm. Detta tog Harley fasta på när man introducerade Breakout. I Touringfamiljen är det Streetglide Special som är den maskinen som sticker ut mest.

Här har man sneglat på Baggerbyggar trenden som har ökat i popularitet de senaste åren. Här kommer en bagger med smalare framhjul och många av de drag som är populära i baggerkretsar. Skall vi gissa på att sänkningssats och en räjkad styrkrona blir storsäljare på tillbehörssidan till denna modell. Modellerna i V-rod familjen har minskat till två stycken. Nightrod Special och V-rod Muscle. V-roddarna har sina entusiaster men jag misstänker att dessa två modeller fyller de flesta V-rod entusiasternas behov. Slutligen den riktigt stora nyheten för i år. - 2014 Harley-Davidson FLHTCUTG Tri Glide Ultra Classic. 

En fabriksbyggd trike som har många likheter med en vanlig Ultra classic med undantag för att den fått dubbla bakhjul. Trikearnas popularitet ökar stadigt framför allt i USA så jag antar att den är välkommen på marknaden.

Vill du veta mer besök Harey Davidsons Hemsida

Ha en fantastisk Tisdag och njut av sensommarvädret. Gasa lugnt.

1 kommentar:

  1. Hej!!

    jag har skapat en petition ang sprutlagningen av våra fina asfalts vägar!!

    hade varit tacksam om du delar med dig av den till alla i din närhet och skriver under!!

    Mvh Louise Hedblom nyblivien motorcyklist

    http://www.skrivunder.com/mot_sprutlagning_av_asfalt

    SvaraRadera