torsdag 29 augusti 2013

Det bara händer!

Jag har skrivit om det tidigare men idag fick jag anledning att skriva om det igen. Var rädd om dina händer och tänk efter före.

Idag berättade en kollega att han i början av sommaren hade gått omkull med en EU moped. Förutom hjälmen hade han ingen skyddsutrustning utan bara vanliga kläder. En rejäl grop i vägbanan hade fått det lilla scooterhjulet att ta tvärstopp och han blev avkastad av mopeden. När det blir tvärstop i 50 knyck flyger man en rejäl bit. Min kollega hade tydligen gjort en volt i luften och landade på fötterna. Han fick inte stopp där utan fortsatte framåt där han landade på händerna och underarmarna innan han kanade en rejäl bit på asfalten.

Det blev ambulanstransport till akuten. Väl inne på sjukhuset började rengöringen av skrubbsåren. På benen räckte det att skura rent såren. På händer och underarmar var det betydligt värre. Du kan skrika och säga vad du vill för nu kommer det att göra ont sa doktorn.

Handflatorna var rejält söndertrasade och såren var fulla med grus och asfalt. De som inte gick att skölja bort fick plockas med pincett och där inte pincetten fungerade där fick man skära loss gruset och asfalten med skalpell. Resten av sommaren fick han tillbringar med bandage på händerna. Han kunde inte vistas i solen då huden på de andra skrubbsåren var både tunn och känslig
Det är inte så att jag på något vis vill skrämma dig från att köra mc eller moped. Det jag däremot vill att du skall fundera över är om detta pris är värt att betala för att slippa att bli lite varm och svettig? Njut av hojåkning, fartvind och vägen men tumma inte på säkerheten. Du gör givetvis ditt eget val men hojåkningen blir inte bättre bara för att man tar onödiga risker.

Ha en bra torsdag och glöm inte handskarna om du skall ta dig en tur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar