måndag 26 augusti 2013

Så blev det åka av igår också

I lördagskväll när jag satt hemma hos en kompis och försökte att lösa världsproblemen och förstå meningen med livet plingade det till i ajfånen. Det var kamrat Olsson som efterlyste åksällskap till en söndagstur.

En sådan inbjudan vill man ju inte missa särskilt med tanke på att både SMHI och DMI ( Danmarks Metrologiske Institut ) Lovat fint åkväder. Vid 10-snåret träffades vi på macken. När jag skulle tanka visade det sig att betalstationen inte ville läsa några kort så det blev till att be en liten bön att bensinen skulle räcka till nästa mack vilket den gjorde. Efter att vi fyllt bensin i tankarna Styrde vi norrut. Vi åkte längs kusten ut mot Barsebäck och fortsatte sedan till Landskrona vidare ut mot Glumslövs backar. Där svängde vi av ner mot Örenäs Slott och Ålabodarna. Där stannade vi till hos Olssons kamrat Jörgen som bjöd på kaffe och en vidunderlig utsikt över Öresund och Ven.

Efter fika rullade Jörgen ut sin hoj ur garaget och vi gav oss iväg upp för backen upp mot Glumslöv igen.

Vi svängde av mot Vallåkra och vi tog oss på småvägar bort till Tågarp där vi svängde av mot Sireköpinge och Svalöv.


I Torrlösa stannade vi till på Bikers Stop eller Hanksville Farm om man så vill.

Där blev det kaffe och mackor och trevliga samtal i solen. Oavsett ifall man bor i Skåne eller ifall man är i Skåne på besök på hoj eller på annat fordon så tycker jag absolut att Hanksville är värt minst ett besök.

Namnet Hanksville Farm fick stället på den tiden det inhyste en Countryradiostation, När stället sedan bytte ägare valde man att behålla namnet. Här kan man förutom att fika även bo över på deras B&B campa eller hyra en samlingslokal. Möjligheterna är många och det mesta går att lösa. Vill du veta mer så titta in på deras hemsida som du finner på länken nedan.
Bikers Place Hanksville Farm 
När vi suttit där i solen och nästan kommit fram till vad som är meningen med livet kom Olsson på att han var försenad. Jörgen åkte mot Ålabodarna igen medan jag lotsade Olsson snabbaste vägen till Malmö. Det fick bli söder ut ner till väg 108 genom Norrvidinge och Kävlinge förbi Lund och så på E6 och motorvägen vid Lomma.

Sedan vek vi av på Västkustvägen vid Arlöv vidare in till Malmö. Trots det abrupta slutet blev det en bra och trevlig tur med gott sällskap.

Bilderna tog Olsson med sin GoPro kamera som satt på ett stativ vi monterat med buntband på hans sissybar. Jag tror han fick lite blodad tand så nu blir det nog att tillverka ett bättre och enklare fäste för stativet.  Tack för bilderna Olsson!

Ha en underbar måndag, jag hoppas att det blir starten på något helt fantastiskt. Om inte annat så är det snart helg igen så att man kan komma ut och köra hoj i alla fall om vädret tillåter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar