lördag 31 augusti 2013

Hallå hur gick det hos bilprovningen?

Här om dagen skulle jag besiktiga skrev jag i ett tidigare blogginlägg. Hur gick det kanske någon undrar? Bra kan jag meddela. Road Kingen gick igenom med blankt papper.

Jag hade förvisso inte väntat mig något annat. Jag tycker mig ha ganska bra koll på min hoj. Dagen till ära hade den också blivit försedd med Harley Davidson orginalpipor. Vackert förkromade men någon skönsång kommer det inte ur dem. I vanliga fall går hojen med ett par Screaming Eagle ljuddämpare och dessa har fungerat bra att besiktiga med tidigare. 10 000 mil har dock satt sina spår så det är antagligen inte så mycket dämparull kvar i dessa. Jag har flera gånger funderat på att packa om dom men inte kommit till skott. Det kanske kan bli ett pyssel en kommande vinterkväll. Jag tog det säkra för det osäkra och skruvade på orginalrören.

Jag åkte som vanligt till Bilprovningen i Fosie som är ett industriområde i närheten av Travbanan Jägersro. Jag är glad över att denna station förblivit i bilprovningens regi och inte blivit såld eller tvångsavknoppad till någon privat entreprenör. Flera hojpolare har sagt till mig att man skall åka till Carspect istället. Där är det mycket lättare att få igenom hojen. Stämmer det så gör dom ju inte sitt jobb och i så fall lär de inte bli långlivade. Jag har över huvud taget lite svårt att förstå tanken med privat bilprovning. Om vi nu har ett statligt regelverk som styr vilka krav en MC eller bil skall uppfylla så är det väl lika bra att staten också sköter om kontrollen. Att lägga ut statliga åtagande på entreprenad verkar inte fungera speciellt bra det såg man ju tydligt i senaste avsnittet av Uppdrag granskning där NCC skötte vägunderhåll istället för det forna icke längre existerande Vägverket.


Jag håller mig till Fosie och Bilprovningen både när det gäller att besiktiga bilar och motorcyklar. Killarna som besiktigar hojar i Fosie är själva hojåkare och trevliga att ha att göra med. Det blir alltid lite trevligt hojsnack när man kommer dit. Det känns alltid lika bra att åka där ifrån. Man har fått en "second opinion" på att hojen är i bra och trafiksäkert skick. Även om man tyckte sig veta detta redan innan så kan det ju faktiskt vara så att man missat något. Det är alltid lätt att bli hemmablind och då är det bra ifall någon annan tar en titt. Jag upptäckte till min förtjusning att jag antagligen gått ner i vikt eftersom halvljuset var för lågt. Det blev uppskruvat och justerat. Vad tyst den går fick jag höra när jag körde in på lyften. Ja den brukar göra det när jag åker hit sa jag och fick ett leende till svar. Kontrollpunkterna gicks igenom och vi kom att diskutera larm. Rakt utanför garage dörren en halv kilometer bort fins Sveriges Radios radiomast. Det är världens bästa störsändare för Harley Davidson larm. Inspektören berättade att det flera gånger hade hänt att Harleyhojar inte gått att larma av på grund av radiomasten. Det är tur att det går att slå av manuellt med blinkersknapparna om man nu har programmerat in denna möjlighet. Han berättade också att de Harleyhojar som har insprutning och har blivit ommappade för öppnare luft och buller blir ännu känsligare för radiomasten. Han gav sig sedan ut på en tur för att kolla bromsar och eventuellt glapp i styrlager. Han kom tillbaka och jag fick papper på att hojen var godkänd utan anmärkning. Skam hade det väl varit annars ;-)

Idag kan jag passa på att fira lite också. Jag har nu passerat 50 000 besök på denna blogg sedan starten i Januari. Det blir ca 6500 besök i månaden eller strax över 200 besök per dag. Nu är ju kanske inte besöksströmen så jämn. Vissa inlägg har många besökare och andra lite färre. Jag är ändå lite förvånad över att det är så många som är intresserade av att läsa vad jag skriver. När jag startade i Januari trodde jag att kanske de "närmast sörjade" skulle gå in och läsa någon gång resultatet har med andra ord blivit långt över förväntan. Ett stort tack till er som läser och delar bloggen.

Gillar du det jag skriver och vill ha dina uppdateringar direkt i Facebook. Gå in på min Facebooksida "I Huvudet På Hojåkaren" och klicka på gillar knappen så får du mina uppdateringar direkt i ditt nyhetsflöde.
Njut av helgen det tänker jag göra fast först skall jag ut i garaget och skruva på SE-piporna på Road Kingen igen. Ha De!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar