tisdag 24 september 2013

Loud pipes save life men gör grannarna sura

Loud Pipes save life är en lite devis man brukar se på en och annan mc-väst ibland på hojar och emellanåt även som hjälmstickers. Visst kan jag hålla med om påståendet. Förhoppningsvis kan man väcka en och annan bilists uppmärksamhet när man kommer brölande genom landskapet.

Det finns tillfällen då man inte vill låta så mycket till exempel när man möter en polis, skall köra om en häst. Ifall man skall åka hemifrån tidigt på morgonen vill man kanske undvika att väcka hela kvarteret. Det samma gäller även om man kommer hem sent en kväll. Det finns en både sinnrik och genial lösning på detta problem.

Ljuddämpare med reglerbart ljud. Det vore ju dessutom trevligt ifall det gick att besiktiga med reglerbara pipor i tyst läge. Inte är de så fasansfullt dyra som man kanske skulle kunna tro. Det finns flera tillverkare men i skrivande stund har jag ingen aning ifall den ena är bättre än de andra. National cycles tillverkar reglerbara modellanpassade ljuddämpare till Harley. Dessa går att beställa på BikeLine i Malmö och kostar strax under 8000kr inklusive elektrisk reglering av ljudet. Den dagen då jag känner att nu är det dags att byta ut mina gamla Screaming Eagle rör är det stor chans att det blir ett  par reglerbara. Ett bra sätt att kunna visa sina grannar lite hänsyn och samtidigt kunna njuta av öppna blås ute på landsvägen.

Här kan du se en liten reklamfilms snutt
Ha en underbar tisdag. Passa på att njuta av veckan i morgon är en annan dag och snart är det helg igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar