måndag 14 oktober 2013

Äntligen ökar försäljningen av nya motorcyklar.

Under en ganska lång tid har det varit nedåtgående statistik i mc branchen. Många anrika företag har kastat in handduken mycket på grund av bristande försäljning av nya motorcyklar. Nu verkar trenden äntligen ha vänt.

SMC publicerade i dagarna ny statistik för mc försäljningen 2013. I jämförelse med 2012 har försäljningen med fyrhjulingar och ATV frånräknat ( även om de är registrerade som mc ) ökat med 5,1%. Vad är det då som är glädjande med detta kan man undra? Flera saker. Dels visar det  att vi har en viss återväxt bland hojåkarna. Sedan är det så att nyförsäljningen på sätt och vis kommer alla motorcyklister till godo.

Nyförsäljningen är en av grundstenarna i de flesta mc företags ekonomi. Tillsammans med nyförsäljning erbjuds oftast försäljning av reservdelar och tillbehör, personlig utrustning samt verkstäder för service och reparation. Med nyförsäljning på en hygglig nivå så blir det nära till service reservdelar och verkstad för oss som åker begagnade hojar. Detta är en som man kallar win / win situation. Vill man sedan förbättra möjligheten till fynd hos sin lokala mc handlare räcker det kanske inte bara med att din kompis handlar ny hoj. Du måste också passa på att handla en och annan pryl så ökar omsättningen och utbudet förbättras.
Det är inte detta man vill mötas av som hojåkare vill man ha öppna välmående mc firmor
Idag hör man ofta att jag var på mc-firman och provade en Arai hjälm och sen beställde jag den på internet och sparade 300kr. Fortsätter vi så så kommer vi på sikt att utarma service och tillgänglighet. Support your local MC-handlare. Tänk på att du alltid kan prova att matcha priset mot internet. Sålde jag hjälmar så sålde jag hellre hjälmen och tjänade 300kr mindre än att jag inte sålde den alls.

Våga pruta men glöm inte bort att göra det i din närmsta mc butik. Det är vi hojåkare som med nyinköp, förmedlingsuppdrag, verkstadsbesök, inköp av reservdelar, tillbehör mm hjälper till att hålla MC-handeln levande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar