måndag 21 oktober 2013

MC-Tester är ingen nyhet

Testat motorcyklar har journalister gjort sedan motorcyklarna kom i serieproduktion. Tester har alltid gjorts för att kunna recensera och förbereda eventuella köpare med så mycket fakta och information som möjligt.

När man läser dagens mc-tester har detta ofta skett på uppmaning av tillverkaren eller importören. Här bjuder man in ett antal mc journalister att under uppsluppna former få provköra nya modeller.
Ofta sker provkörningarna både på lansväg och bana och det finns möjlighet att prova hur hojen uppför sig i allehanda situationer. Idag görs de flesta mc-tester på liknande sätt. Annat var det förr. Då var det journalister som verkligen gav sig hän för att utröna hur hojen fungerade i de mest udda situationer.
 Här ser vi en Engelsk Journalist som gör ett avancerat balanstest av en Brough Superior av den  då nyutkomna 1928 års modell. Notera  journalistens Tintin look. Tweedkeps, ylleknickers och knästrumpor i mohair ull som matchar de bruna lågskorna. Frågan är vilken mc-journalist som skulle göra ett lika djuplodande test idag. Är du nu intresserad av att testa hur välbalanserad din egen hoj är så rekommenderar jag inte keps och knickers om du skall upp och stå på sadeln.

Njut av måndagen en ny ograverad vecka står för dörren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar