lördag 26 oktober 2013

Ta mc-kort? inte värre än vanligt

Det gäller bara att ta steget. plötsligt känner man att det är dags. Nu finns det ingen återvändo utan nu får det bära eller brista.

Att ta mc-körkort är ingen lätt sak. Det kräver både tålamod och koncentration. Stort fokus läggs på att lära sig att hantera motorcykeln i alla situationer som kan uppkomma. Det som skiljer sig mot bilkörkort är att man måste lära sig hur oskyddad man är gent emot andra trafikanter.  Statistik visar att har man  det vi kallar riskmedvetenhet så är det inte så farligt att köra motorcykel som många påstår.

Funderar man lite över vad man håller på med och koncentrerat arbetar men körtekniken går det lättare att lära sik kontrollera motorcykeln. Går du på körskola så får du räkna med att mycket jobb läggs på hur du skall manövrera och hantera din motorcykel. Här är grunden till att bli en säker motorcyklist. Nyligen kom det nya regler både vad gäller körkortsklasser och provfordon. Personligen är jag tveksam till de ny reglerna där man ändrat åldern för A-behörighet Det vill säga tung motorcykel med obegränsat effektuttag.

Nu mer får man ta detta först vid 24 års ålder. En ur statistiskt synvinkel uddlöst beslut då snittålderna för de som ta klass A körkort är 27 år. Det har även kommit nya regler när det gäller provfordon. Dessbättre har man drivit igenom övergångsregler vad gäller provfordon De provfordon som uppfyller tidigare direktiv är godkända till och med 2018. Detta är bra för de som skall ta mc-kort.

Hade landets trafikskolor plötsligt behövt skaffa nya provfordon hade kostnaderna för att ta mc-kort ökat ytterligare. Det är dyrt att skaffa mc-kort redan som det är. Är du sugen på att skaffa hojkort så låt dig inte avskräckas av kostnaderna. När du väl har lappen i handen är det värt varenda krona.

Vill du veta mer om körkort och körkortsregler kan du titta på dessa länkar

SMC Krav på provfordon

Körkortsportalen Motorcykel

Ha en trevlig lördag. Glöm inte bort att njuta. snart är det måndag igen.

1 kommentar:

  1. Jag håller med,det kostar att ta MC-kort men det är värt varenda öre.

    SvaraRadera