söndag 20 oktober 2013

Allt var inte bättre förr

När det gäller motorcyklar och en del andra prylar kan jag ofta stoppas in i facket värdekonservativ. Det gäller dessbättre inte allt utan när det gäller en hel del saker kan jag faktiskt uppskatta att utvecklingen går framåt.

Nu såhär när höstkylan börjar att smyga på oss gäller det ju att klä sig så man inte fryser. Fryser man blir man en mycket sämre motorcyklist. Man tappar fokus och hojturen blir inte den angenäma upplevelse den brukar vara. Idag finns det en uppsjö av mc-kläder anpassade för kall väderlek. Allt ifrån allvädersställ med extrafoder i till strumpor och vantar med värmeslingor.

De fanns inte för utan då fick man ta till egna patentlösningar. Jag mins en historia borsan berättat. I början av 70-talet åkte han som de flesta andra Triumph Boneville. Under en period hade han bara motorcykel och inte någon bil. En snöfri men kall vinterdag skulle han åka de tre milen bort till mc-klubbens kåk för att vara med på fest.

För att han inte skulle frysa sönder helt och hållet så stoppade han tidningspapper i kläderna. Först på framsidan av benen mellan långkalsongerna jeansen. Ja du läste rätt på den tiden var det sällan någon som åkte i skinnbyxor i alla fall inte om man skulle vara ungdomsrebell.

Även ärmar och bröst och mage i skinnjackan förstärktes med tidningar det var dags att kicka igång Trajan. Med sig hade han en påse mellanöl. När han kom fram till klubbhuset visade det sig att ölen hade frusit. Burkarna öppnades med konservöppnare och ställdes i ölglas för att långsamt övergå till flytande form.

Så kunde det gå till för sådär en 40 år sedan idag är jag glad att det finns bättre sätt att hålla värmen än att stoppa kläderna fulla med Hallands Nyheter eller någon annan morgontidning.

Ha en trevlig söndag

1 kommentar:

  1. Errhmm, tidningar kan göra underverk även idag, de är tämligen bra på att bibehålla klimatet runt kronjuvelerna en riktigt kall dag.. ;)

    SvaraRadera