tisdag 5 november 2013

Hål i huvudet blev hål i väggen

Ibland kan man undra hur en del människor tänker om de nu tänker något över huvud taget. En 35 årig man har fått sätta livet till efter ett försök att imponera på sin kamrat.

Det hela utspelade sig i Gundsømagle på Själland. Den 35 åriga mannen hade endast haft sin supersport hoj i 11 dagar. Ett dumdristigt hanterande och ett onödigt försök att stila kostade honom livet. Under natten till söndagen körde han med en passagerare bakpå i 200km/h rakt in i en husvägg och omkommer. Paret som bodde i huset chockades svårt men klarade sig då de befann sig på andra våning. Passageraren på motorcykeln överlevde mirakulöst nog. Enligt danska polisen skulle föraren försöka imponera på sin passagerare och drog upp hojen i 200 rakt mot en T korsning. Här var man tvungen att sväng 90 grader antingen höger eller vänster. I den höga hastigheten blev det omöjligt och motorcykeln fortsatte rakt in den murade stenväggen.

Både föraren och passageraren slungades genom ett fönster rakt in i fastighetens badrum Föraren dog på plats då han kastades rakt in i en duschvägg uppmurad i glasbetong, medan passageraren mirakulöst nog klarade sig med några brutna revben och ett brutet skulderblad.

Ett filmklipp och fler bilder från olycksplatsen kan du se på Extra Bladets hemsida.

Varken i Extra Bladet eller Expressen framgår det om mannen var nykter. Om föraren och passageraren varit på fest så finns det antagligen en ganska överhängande chans att det fanns alkohol med i bilden.
Såhär gick olyckan till för mer information besök Extra Bladets hemsida

I helgen släpptes årets Julebrygg eller snö-öl som danskarna också kallar det. Detta brukar historiskt sett vara en av de största fyllehelgerna i Danmark. När spriten går in går vettet ut säger man och det stämmer kanske. Visst har det hänt att jag svingat en och annan bägare och blivit mer än nödvändigt berusad. Däremot jag aldrig vid de tillfällena blivit sugen på att köra vare sig bil eller motorcykel. Jag vill inte lägga några moraliska aspekter på drickande det är upp till var och en så länge man kan hantera alkoholen. Däremot så är jag absolut emot att man kör berusad och detta oavsett vilket fordon det handlar om. Försök inte att stila inför dina kompisar genom att åka i 200knyck i stan även om du skulle vara nykter. Vill du åka fort så se till att göra det på bana under kontrollerade former och inte mitt i ett bostadsområde, mitt i natten i början av november. Inte någon annan månad heller för den delen.

Ha en trevlig dag och gasa lugnt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar