tisdag 5 november 2013

Harley lanserar 750cc och 500cc hojar

Det har florerat rykten om att det skulle komma en ny mindre Harley med vattenkylning. Nu är det bekräftat Harley Street 750 och 500 är nu klara att introduceras på delar av världsmarknaden.

I reklamen framställer Harley Davidson sina nya 750 och 500 som hojar anpassade för stadstrafik. De kommer först att lanseras i Indien, Italien, Spanien och Portugal. Att man lanserar dem i sydeuropa är ingen slump Försäljningen av mellanklasshojar är som störst där. Det är inte alls som uppe hos oss i norr där "cubic is king"

Enligt Harley har nya hojarna fått vattenkylning för att klara av höga temperaturer och långsam fart i stadstrafik. Motorn är en V-twin på klassiskt Harleymaner. Det som är den avgörande skillnaden är att nya motorn fått en överliggande kamaxel och 4 ventiler per cylinder. Jag vet inte i skrivande stund hur man löst drivningen av kamaxlarna men gissar på kamkedja. Drivningen sker via en 6 växlad låda. I reklamen säger man att man gjort ett chassi som skall vara smidigt att hantera i stadstrafiken. Dämpare som lätt skall svälja alla ojämnheter på stadsgatorna. Harley lovar också lätthanterliga och effektiva bromsar.

Frågan är om den kommer att introduceras här. Prismässigt har jag svårt att tänka mig att den skulle bli väldigt mycket billigare än Sportstern vilket antagligen minskar antalet potentiella köpare ytterligare. Frågan är om det finns en marknad här för denna hoj över huvud taget. Kanske en och annan återfallsknutte som skulle tycka att detta är en "lagomhoj" men jag tror att de flesta som vill åka just Harley Davidson i detta fallet skulle välja en Sportster. Hur det blir och om min titt i kristallkulan visar sig vara sann får framtiden utvisa. Blir du nyfiken och vill veta mer så ta en titt på Harley Davidson hemsida länken hittar du här.

Harley Davidson Street 750

Ett youtubeklipp med nya Harley Davidson Street

Ha en trevlig onsdag. Halva veckan har gått snart är det helg igen. Gasa lugnt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar