fredag 29 november 2013

Ska det vara en ny nummerskylt i vår?

Äntligen har transportstyrelsen insett att det var dags för nya registreringsskyltar. Nu hanar man äntligen ändrat reglementet och nya skyltar är på gång.

Sedan skattemärket försvann har vi haft ett förhatligt tomrum på skylten som inte varit till någon nytta. Den skulle bara lämnas tom och det var inte tillåtet att ha något annat än en gammal skattelapp. Satte du dit någon annan dekal till exempel svenska flaggan eller en motorcykellogga kunde du få böter för detta. Klistrade man dit en lapp som hånade polisen eller myndigheter var antagligen risken för böter ännu större.

Många lät tillverka egna skyltar i mindre format. Många har besiktigat med dessa och då de gått igenom trott att de var lagliga.

Så var tyvärr inte fallet utan Farbror Blå skrev gladeligen ut böter till de som hade för liten skylt. Att man inte sa något på bilprovningen har med att göra att skylten inte har något med trafiksäkerhet att göra.

En liten skylt tillsammans med ramnumret ger lika bra identifikation av fordonet som en orginalskylt. Nu kommer äntligen en mindre MC skylt den kommer att vara 17 x 15 cm. Alla nya skyltar utom de för saluvagnar diplomatbilar och trängfordon kommer att ha EU symbol och ett Sverige S.

Vill du ha en ny mindre skylt till våren kan du beställa det hos transportstyelsen. En ny regskylt kostar 90kr Rusa nu inte iväg och beställ ny skylt det första du gör. Kvarnarna hos transportstyrelsen maler långsamt.

Det kommer ännu att dröja ett tag då man fortfarande håller på och förhandlar om vem som skall tillverka dem. Håll koll på transportstyrelsens hemsida så fort dom har upphandlat klart är det dags att skrida till verket.

Här kan du läsa mer om vad som gäller för de nya regskyltarna
http://www.transportstyrelsen.se/sv/Nyhetsarkiv/Sveriges-registreringsskyltar-forandras/
Här är länken till sidan där du kan beställa ny registreringsskylt
http://www.transportstyrelsen.se/sv/Vag/Fordon/Registreringsskylt-och-bevis/

Ha en trevlig fredag. Nu är det helg igen och i övermorgon är det dags att öppna första luckan i adventskalendern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar