tisdag 17 december 2013

Att lägga på önskelistan.

Nu närmar sig julen med stormsteg. Julstressen börjar att infinna sig hos en och annan. Folk rusar in och ut ur butikerna för att försöka hitta lämpliga saker att ge bort i julklapp.

Vad ger man då en hojåkare. Det där med önskandet är kanske inte alltid så lätt. Visst, önska sig  kan man ju alltid men det lär nog inte hjälpa, jag tror ändå inte att min fru skulle smyga iväg och köpa mig en ny Indian hoj. Något mindre och mer överkomligt får det nog bli. När man får frågan vad man önskar sig är det inte alltid det är så lätt att få fram ett lämpligt svar. Till slut hasplar man ur sig något och direkt efteråt undrar man, varför sa jag det? Det går lättare om man är lite förberedd och har funderat vad man egentligen vill ha. Idag skall jag försöka ge några småtips på vad man som hojåkare kan önska sig av tomten. En idé är att önska sig saker som kommer att underlätta premiärturen 2014. I så fall rekommenderar jag något vindtätt och värmande. Är man riktigt frusen av sig kanske det passar bra med en kombinerad hjälmhuva och halskrage.
Denna är något för dig som inte räds lite vinterväder så länge vägarna är torra och fina är det riktigt kallt kan den säkert komma väl till pass. Om man som jag bor nere i Skåne där vi sälla n 
har någon riktig vinter klarar man sig antagligen med en halskrage. Nu menar jag inte en sån som räddningstjänsten sätter på den som kört omkull utan en man har för värmens skull.
Halskragar finns i lite olika modeller och material. Vad man väljer är en smaksak. Väljer man en i fleece skall man se till att den har ett vindtätt membran annars är den ganska värdelös. För övrigt är det väl en smaksak vad man väljer. Det viktigaste är att den värmer och är vindtät. Åker man öppen hjälm eller har en som är öppningsbar kanske en neoprenmask kan vara bra att ha. 

Neopren är samma material som man tillverkar dykardräkter av. Dessa finns i alla möjliga färger och med olika tryck. Det är bara att välja efter tycke och smak. Det finns allt möjliga och omöjliga mönster.
Det var dagens tips på saker att sätta upp på önskelistan. Var kan man då köpa detta? Givet vis hos din lokala MC-handlar. Kolla där först så hjälper du till att hålla den affären igång tills nästa hojsäsong kommer. Hittar du inte det du söker där finns det hos Flying Eagle, Handelsboden. eller Biltema. Det är läge att ta en titt hos mc-handlaren manske ligger han på lager han vill bli av med och då finns stora chanser att fynda till bra pris. Det är inte alltid internetbutiken som är billigast.

Ha en underbar Tisdag. Dagens youtubekalenderklipp blev inte youtube utan ett klipp från en nyhets-sajt dom heter topnews.se Där kan du se ett rejält klipp ifrån SKMC:s Lusiakortege förra torsdagen.

Ha det kalas vi hörs i morgon.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar