söndag 15 december 2013

Håll koll på din hoj.

Alla har kanske inte möjligheten att som en kompis till mig ställa in motorcykeln i vardagsrummet och klä den med glitter och kulor. Då kanske man behöver något annat sätt att hålla koll på älsklingshojen.

Med modern teknik finns det faktiskt möjlighet att hålla reda på var din hoj befinner sig. Är det så att man vinterförvarar i något garage man inte har riktig koll på kan det kanske vara skönt att veta var hojen befinner sig. Vad du då behöver är en GPS sändare även kallad GPS tracker. Hos Tenikmagasinet kan du köpa en GPS Tracker från Tele2 för ca 1500kr. Skulle din hoj bli flyttad på mer än 200 meter varnar trackern genom att skicka ett meddelande till din telefon. Skulle någon få för sig att lägga vantarna på din älsklingshoj skickas GPS kordinater till din goj så att du kan se på karta var den befinner sig.

Batteriet varar ca 400 timmar vilket betyder att sändaren behöver laddas varannan vecka. Det fina i kråksången är att det inte är någon större risk att glömma ladda. När batterinivån börjar bli låg skickas ett sms till din telefon som talar om för dig att nu är det dags att ladda. Fiffigt va! Har du redan onödigt många saker kanske det är just en sådan här tracker du skall sätta upp på önskelistan. Ha rdu en GPS Tracker finns det också möjlighet att få rabatt hos en del försaäkringsbolag.När du väl fått din tracker tänk på att gömma den väl på hojen så att inte tjuven bara plockar bort den och lämnar den i garaget innan han rullar iväg med din ögonsten.

Blir du nyfiken och vill veta mer klicka på länken till Teknikmagasinet

Redan den 3:e advent det lackar mot jul med stormsteg dagens youtubekalenderklipp blir en filmsnutt från Husqvarna Rallyt 2008 En nostalgitripp i svensk MC-historia Allt från stora V_twin maskiner av förkrigsmodell till svart och röd kvarnor, drömbågar. silverpilar och en och annan enduro maskin http://www.youtube.com/watch?v=eAOcM0wKXDI

Ha en trevlig söndag Ride On!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar