onsdag 18 december 2013

Planerar du att ut och åka i sommar?

Vintern ger en tid att fundera över på vad som komma skall. Nu har du alla möjligheter att sätta dig ner och spåna om resor att göra, vägar att åka och platser att besöka. Kom ihåg inget är omöjligt det omöjliga tar bara lite längre tid.

Som planeringsverktyg är internet en fantastisk resurs. Problemet är kanske inte att hitta information, svårigheten ligger snarare i att försöka lista ut vad som är relevant. Ett bra ställe att börja är på SMC:s hemsida på deras resesida som heter Travel.

Här hittar du förutom de resor som SMC arrangerar även en hel del matnyttigt om att resa med motorcykel i allmänhet. http://www.svmc.se/travel/ Är du nyfiken på resor inom Sverige så är Biker's stop ett bra ställe att börja. Detta hojåkarportal har varit igång ett tag och växer hela tide. Här är tanken att du skall kunna hitta all möjlig information som har med hojåkning att göra.

Här kan du finna trevliga hojvägar, ställen att övernatta, matställen och tips på vart du kan vända dig ifall du får fel på hojen. http://www.bikersstop.se/ Går du i tankar att få köra hoj i det stora landet i väster finns det också mycket att hämta på nätet. Givet vis kan man boka en reguljärresa och hyra hoj när man kommer fram men det finns även mer välorganiserade hojresor i USA. Ett av de största och mest välrenomerade företagen i branschen är Norska JoyRides som syr ihop paket/grupp resor där det mesta ingår. Många turer går längs den legendariska Route 66.

Jag har en hel del vänner som åkte med denna resebyrå och varit mycket nöjda. http://www.joyrides.no/sv/. En svensk uppstickare  är DaveUSA som drivs av Dave Nerge som är amerikan men bott i Sverige sen 1976.

Kanske känner du igen honom som musiker och frontman ifrån Dave and the Misstakes i slutet av 70 talet och början av 80 talet. Numer är han först och främst researrangör där han fixar hojresor i USA i lite minder skala och lite mer familjärt än vad JoyRide är Dave USA:s sida hittar du här http://www.daveusa.se/  Detta var ett litet skarp på ytan av vad internet har att erbjuda då det gäller hojresor. Botanisera gärna själv och skulle du hitta en länk som verkar spännande så hör gärna av dig så finns där kanske något jag kan spinna vidare på.

Oj redan onsdag och mindre än en vecka kvar till julafton, Dagens youtubekalenderklipp blir Sune Andersson från Vilhelmina som kör uppvisning först på en  Triumph Speed Tripple och sedan på en Rocket. En Triumph Rocket är en stor kluns att få upp på bakhjulet.

Ha det kalas vi hörs i morgon

2 kommentarer:

  1. bra länkar o här kommer en till.....
    min gode vän steve arrington driver en
    verksamhet med bas i colorado....
    mer att läsa på:
    http://www.landmarktoursllc.com/

    //albin

    SvaraRadera
  2. Tack för att du fyller på Albin. Det finns alltid rum för några länkar till. Det är precis som jag skrev i bloggen bara ett skrap på ytan ;-)
    //magnus

    SvaraRadera